Zdravá výživa
Pod pojmem zdravá výživa si lidé představí povětšinou zeleninu a luštěniny. Kolem zdravé výživy se totiž točí spousta mýtů, které častokrát nebývají pravdivé. Málo kdo totiž ví, že tomu, čemu dnes říkáme zdravá výživa nebo bio výživa, bylo v první polovině devatenáctého století naprosto běžná potrava. Lidé si postupem času své potraviny zničili sami, a to různými chemickými látkami, které se přidávali a stále i přidávají do dovážených potravin, za účelem delší trvanlivosti potravin a dokonce za výraznější chutí a barvy potravin. Chemické konzervanty a aroma však lidem nepřináší vůbec nic dobrého, jak by se mohlo na první pohled zdát. Děti, které do sebe cpou od malička chemické produkty a různě chemicky ochucené laskominy se na nich stanou lehce závislí, a tato závislost se velmi špatně odnaučuje. Dokonce už jim po konzumaci nezdravých potravin nechutná klasická přírodní a hlavně zdravá potravina. Mimo jiné chemické produkty způsobují řadu různorodých nemocí, na které zdravotnictví není vždy připraveno. Je známo, že průměrných strávník, stravující se mimo jiné dováženými potravinami do sebe za rok uloží dva až čtyři kilogramy chemických látek. Pro tělo to rozhodně není přirozené, a tak není divu, že se častokrát bouří. Bio potraviny jsou tedy nezávadné potraviny, které jsou pěstované klasickým způsobem, šetrným k přírodě. Jedná se o takzvané ekologické zemědělství. Základem jsou přísná pravidla, která platí pro pěstování potravin. Zdravá výživa tak vzniká přírodním a přirozeným kontrolovatelným způsobem. Neobsahuje žádné hormony, umělá barviva, dokonce ani chemická aroma. Trendem posledních let bylo i nelidské zacházení se zvířaty, které se chovaly pouze na maso. Například kuřata jsou zavřená ve velmi stísněném prostoru a jsou krmena chemicky závadnými látkami, aby byly objemnější. U bio masa se vám nestane, že kuřátko bude mít obří hrudník jako u dnes už běžných kuřat.